Alice Gustafson

Ungryttare

2 x 5

Allmänt Permalink1
innan jag ger mig iväg på fars dags brunch för att fira en pappa som inte är min tänkte jag mig snabbt slänga ihop två små lisor på saker jag saknar i usa..
 
Vardagliga ting
  1. Min familj
  2. Mina vänner 
  3. Paddlingen (att träna i allmänhet, det ärlite för varmt för att springa här just nu...)
  4. Vårat kök... (visst kan det låta banalt men det är skönt att ha ett rent och fullt utrustat kök!)
  5. Luften...
Livsmedel
  1. Att kunna dricka vatten direkt ur kranen
  2. Riktigt kaffe
  3. Havremjölk
  4. Mina smoothies
  5. Surdegsbröd
Jag har även fått ett par frågor om hur det är att resa ensam och jag känner att jag vill vänta lite med att svara på det då jag fortfarande har 2vå vecker kvar tills jag åker hem och därmed fortfarande har mycket kvar att uppleva! hittills kan jag kort samanfatta det och säga att det varit annorlunda, spännande, kul och lärorikt.
 
 
 
 

En liten reflektion...

Om mig, Vardag Permalink1
För två somrar sedan var jag på samma plats som jag är idag. Att jag ens fick åka då var lite av en chansning, jag hade gjort stora framsteg men var långt ifrån frisk. När jag tänker tillbaka på hur mitt liv såg ut då slås jag av hur stor del av min tankeverksamhet som upptogs av ätstörda tankar. Om jag för två år sedan hade sagt att jag ville åka hit själv hade min omgivning antagligen kollat på mig och skrattat, inte för att jag var för ung eller omogen utan för att jag fortfarande var sjuk, jag var fortfarande livrädd för nya livsmedel och hade en stark viktfobi. Jag kan inte låta bli att känna mig lite stolt över vad jag åstadkommit de senaste två åren. 

Jag har gått upp i vikt ja, och är idag antagligen inom spannet för normalvikt,vilket jag idag enbart ser som något positivt men var livrädd för då. Men det lilla jag vunnit i vikt går inte att jämföra med allt jag vunnit på andra plan, det som kallas livet. Idag har jag en fullt fungerande kropp med allt vad det innebär, jag kan skratta hjärtligt och innerligt och jag vet vad lycka är! Idag tränar jag för att det är kul och inte för att jag måste och jag har även upptäckt glädjen i att springa igen! Jag blir frustrerad när jag står och stampar på samma ställe för jag tycker mig redan ha missat tillräckligt.. Jag älskar mina två sporter och hur väl de kompletterar varandra. Hållningen från ridningen stärker min teknik i paddlingen (även om den fortfarande har en del brister) och ryggstyrkan jag byggt upp från paddlingen hjälper mig något enormt i ridningen!

Idag orkar jag engagera mig i frågor jag brinner för såsom djurhållning, jämställdhet och miljö och jag ryter ifrån när någon tränger sig i busskön (särskilt om de tränger sig före någon äldre som behöver få plats och helst även sittplats). Jag är inte längre livrädd för nya livsmedel utan snarare nyfiken på vad butikerna har att erbjuda! Idag kan jag göra medvetna val som involverar min kost och mathållning utan att min familj behöver oroa sig. Idag kan jag vara spontan! Jag låter inte längre maten styra mitt liv, nu får livet styra maten.. 

Och kanske bäst av allt.
Idag är jag, jag.
USA

Vardag Permalink1
Nu sitter jag i SAS Loungen på Arlanda och väntar på mitt flyg som går om knappt en timme. USA here I come... 
Jag har faktiskt inte varit så nervös som jag trodde jag skulle vara men nu börjar fjärilarna i magen sakta komma krypande, om 50min sitter jag på ett plan ensam över Atlanten, idag börjar mitt livs hittills kanske största äventyr! Och japp jag ska försöka hålla er uppdaterade.🌟 Ha en fin nationaldag nu allesammans så hörs vi! Och om ni har några tips på saker jag verkligen borde göra i Huntington Beach  eller  LA hör av er (eller kommentera nedan)☀️Till top